DE EERSTE STAP OP WEG NAAR DE BASISSCHOOL

Spelend leren bij onze kinderopvang

De kinderopvang binnen onze stichting biedt een geborgen en veilige omgeving voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, waarin ze spelend leren en gestimuleerd worden.

neem contact met ons op

Investeren in jonge kinderen loont

Wij als volwassenen kunnen juist in de jonge jaren het verschil maken in de ontwikkeling van kinderen. Daarom investeren wij in de ontwikkeling van het jonge kind met onze 0-13 visie. We hebben vijf kinderopvanglocaties binnen de gemeente Gilze-Rijen, de meeste inpandig bij onze basisscholen. Binnen onze kinderopvanggroepen kunnen kinderen, op een manier die lijkt op thuis, de wereld ontdekken. Bij de peuterspeelgroep bereiden we ze spelenderwijs voor op de basisschool en in de buitenschoolse opvang kunnen ze ontspannen en hun vrije tijd doorbrengen na een schooldag.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

om je dromen waar te maken

Doorgaande ontwikkellijn

Sommige kinderen kunnen niet wachten om naar de basisschool te kunnen gaan. Voor anderen is het een heel spannend moment. Het helpt als kinderen al weten naar welke leerkracht ze gaan, in welke school en welk lokaal. Zowel voor kind en ouders is het prettig als er een soepele overgang is naar het basisonderwijs. Het is belangrijk dat het kind zich veilig voelt bij de stap naar de basisschool en goed voorbereid op de basisschool kan beginnen.

Ouderinformatie

Het Ouderportaal is de ouderapp van Konnect. In deze app kun je foto’s bekijken die op de groep van jouw kind zijn gemaakt, het dagboek lezen, berichten van medewerkers of de locatieleider lezen, zelf berichten sturen, stukjes in het dagboekje schrijven, afwezigheid doorgeven, ruildagen en extra dagen aanvragen (voor KDV en BSO) en de facturen inzien.

Inloggen
Inloggen op het Muzerij Ouderportaal is heel eenvoudig. Zes weken voor de start van je kind, ontvang je van ons een e-mail met daarin je gebruikersnaam(mailadres) en een activatielink voor het instellen van jouw wachtwoord. Nadat je een wachtwoord hebt ingesteld, kun je inloggen op het Ouderportaal.

Je kunt er ook voor kiezen om de app te downloaden. Deze is te vinden in de AppStore van Apple en bij Google Play voor Android. Je kunt de App vinden door te zoeken op OuderApp van Konnect. Nadat je de App hebt geïnstalleerd, moet je drie gegevens invoeren om via de App toegang te krijgen tot het Ouderportaal:

• De URL van ons Ouderportaal: muzerij.ouderportaal.nl
• De loginnnaam: dit is je e-mailadres
• Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord in.

Na aanmelding/inschrijving wordt jouw kind door de administratie op de wachtlijst geplaatst. Zodra er een plekje voor jouw peuter beschikbaar is, zal de administratie contact opnemen om de eventuele definitieve plaatsing te bespreken.
Wanneer jouw kind is geplaatst zal er een plaatsingsovereenkomst/contract worden gemaakt, die de betalende ouder digitaal kan ondertekenen. Enkele dagen voor de startdatum ontvang je van de betreffende locatie een persoonlijke uitnodiging met aanvullende informatie.

De peuterspeelgroepen werken met vaste dagdeelcombinaites en daarmee qua peuters en pedagogisch medewerkers (juffen) in vaste groepen. Is jouw peuter geplaatst in een groep, dan is overplaatsing naar een andere groep niet wenselijk. Dit om kind en groep te beschermen tegen onnodige wisselingen en de veiligheid en geborgenheid van uw peuter te waarborgen.

Bij onze stichting met peuterspeelgroepen, kinderdagverblijven en BSO's ontvangen wij het gehele jaar door inschrijvingen. Maar wie heeft nu recht op welk plekje? Om het transparant te houden hebben wij dit omschreven in ons plaatsingsbeleid. Download het document hier.

Na aanmelding via onze website zal jouw kind in eerste instantie op de wacht/aanmeldlijst worden geplaatst. Vervolgens neemt een medewerker van de planning contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer jouw kind definitief kan worden geplaatst zal er een plaatsingsovereenkomst/contract worden gemaakt, die de betalende ouder digitaal kan ondertekenen. Vanuit de betreffende locatie ontvangen jullie t.z.t. aanvullende informatie.

Zodra jouw kind vier jaar wordt, zal hij/zij automatisch worden afgemeld bij de peuterspeelgroep en/of kinderdagverblijf (de einddatum vindt je op de plaatsingsovereenkomst). De automatische incasso stopt dan uiteraard ook*. Het afscheid op de peuterspeelgroep en/of kinderdagverblijf en de stap naar de basisschool wordt natuurlijk passend gevierd. Je kunt hiervoor enkele weken voor het afscheid afspraken maken met de pedagogisch medewerkers. Voor de BSO-contracten geldt dat deze normaliter eindigen op de dag voordat hij/zij 13 jaar wordt. De einddatum kan uiteraard worden aangepast. Houd hierbij rekening met de maand opzegtermijn.

* betalingsachterstanden dienen uiteraard alsnog te worden voldaan, zie Algemene Voorwaarden en Leveringsvoorwaarden.

Tussentijds afmelden.
Wil je jouw kind tussentijds afmelden (verhuizing, overstap naar andere opvang, etc….) dan kun je dit doen door een e-mail te sturen naar: administratie@muzerij.nl , vóór de automatische uitschrijving op de einddatum van de plaatsingsovereenkomst.

Wij hanteren hierbij een opzegtermijn van minimaal 1 maand. Graag bij afmelding de reden vermelden, zodat wij dit, waar nodig, kunnen meenemen in het optimaliseren van onze dienstverlening.

Wanneer je afwijkt van de opzegtermijn moet je er rekening mee houden dat de volledige maand nog wordt doorberekend.

Aanbod en kosten
Voor tarieven en informatie verwijzen wij naar deze bijlage met daarin ons dienstenaanbod en tarieven. De betaling van de ouderbijdrage gaat per automatische incasso naar IBAN nummer: NL09 RABO 0170 284 654. Door het bevestigen/ondertekenen van de plaatsingsovereenkomst ga je akkoord met de Algemene- en leveringsvoorwaarden (zie downloads) en geef je de stichting een machtiging om elke maand de verschuldigde ouderbijdrage middels een automatische incasso af te schrijven. Zodra een automatische incasso niet kan worden verwerkt (bijv. door een blokkade of onvoldoende saldo) ontvangt de ouder een betalingsherinnering en wordt hij/zij verzocht het openstaande bedrag handmatig aan ons over te maken. Bij het niet voldoen van de facturen zullen we handelen zoals omschreven in onze Algemene- en Leveringsvoorwaarden.

Peuterspeelgroep
Anders dan bij een kinderdagverblijf en BSO is het bij een peuterspeelgroep niet vanzelfsprekend dat beide ouders werkzaam zijn. Dit betekent dat ouders, financieel gezien, in 2 groepen worden verdeeld. In grote lijnen komt het erop neer dat wanneer beide ouders werkzaam zijn, zij recht op kinderopvangtoeslag en aan ons een vast bedrag (KOT-tarief) per maand betalen. Hiervan ontvangen zij dus maandelijks, mits de kinderopvangtoeslag is aangevraagd, een deel terug via de belastingdienst.
Als een van beide of beide ouders niet werken hebben zij geen recht op kinderopvangtoeslag en komen zij op het gemeentetarief (GT-tarief).
Aanvullende informatie over dit onderwerp is te vinden onder "Kinderopvangtoeslag en inkomensafhankelijke bijdrage".

Lage inkomens
Als het financieel lastig is om jullie kind deel te laten nemen aan de peuterspeelgroep, dan kan de gemeente hierin misschien iets voor jullie betekenen in de vorm van Bijzondere Bijstand. Je kunt hiervoor terecht op de site van de gemeente www.gilzerijen.nl of bij onze administratie.

KINDEROPVANGTOESLAG (KOT-tarief)
Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang. Je betaalt aan ons de ouderbijdrage en een deel daarvan ontvang je via de kinderopvangtoeslag terug (beiden als voorschot op de komende maand en mits u de kinderopvangtoeslag heeft aangevraagd).

Al onze locaties zijn geregistreerd en hebben dus een LRK-nummer wat je nodig hebt om deze kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Dit moet je z.s.m. na definitieve plaatsing van je kind aanvragen bij de Belastingdienst via www.belastingdienst.nl/toeslagen (hiervoor heb je je DigiD nodig). Dit kan tot 3 maanden nadat de opvang is gestart.

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is o.a. afhankelijk van jouw jaarinkomen en dat van je eventuele partner, het soort opvang, het aantal uren dat je kind naar de opvang gaat en het uurtarief van de opvangorganisatie. Verandert hier iets in? Dan heeft dit waarschijnlijk invloed op de hoogte van je toeslag. Check gegevens daarom regelmatig en geef wijzigingen direct door. Zo ontvang je waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig.

Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voor het krijgen van deze kinderopvangtoeslag. Één daarvan is dat jij én je partner werken of een opleiding of traject naar werk volgen. Voor overige voorwaarden, vragen, tips en informatie verwijzen wij je naar de website van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl/toeslagen). Daarnaast ontvang je in onze welkomstmap documentatie m.b.t. de kinderopvangtoeslag.

GEMEENTETARIEF (GT/SUB-tarief)
Bij de peuterspeelgroepen hanteren wij naast het kinderopvangtoeslag tarief (KOT) tevens het gemeentetarief (GT/SUB). Anders dan bij een kinderdagverblijf en BSO is het bij een peuterspeelgroep niet vanzelfsprekend dat beide ouders werkzaam zijn.

Wanneer een van beide ouders of beide ouders niet werken hebben zij geen recht op kinderopvangtoeslag. In dat geval betaal je het gemeentetarief. Op basis van het gezamenlijk jaarinkomen wordt bepaald in welke inkomensgroep u wordt ingedeeld. Zie de betreffende inkomenstabel op de achterzijde van dit document.

De hoogte van het jaarinkomen wordt aangetoond door het aanleveren van een inkomensverklaring, welke met DigiD via de website van de belastingdienst is te downloaden. Je kunt dit doen door in de witte zoekbalk op www.belastingdienst.nl, "inkomensverklaring" in te toetsen en vervolgens de stappen te volgen. Ook is het mogelijk deze inkomensverklaring telefonisch (0800-0543) op te vragen zodat zij de betreffende verklaring per post kunnen verzenden. Daarnaast bevestig je, met het invullen en ondertekenen van een verklaring, dat je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag.

Rekentool Belastingdienst
Klik hier om een proefberekening te maken.
De gegevens (uurtarief, aantal uren, LRK(P)-nummer) voor het aanvragen van de kinderopvangtoeslag vind je op onze plaatsingsovereenkomst.

Muzerij & Nuwelijn hecht grote waarde aan ouderbetrokkenheid. We vinden het belangrijk dat ouders mee kunnen denken en de mogelijkheid hebben te adviseren. Vanaf 2016 is er bij de locaties van Muzerij & Nuwelijn een lokale oudercommissie actief. Een lokale oudercommissie bestaat uit een aantal ouders van de geplaatste kinderen per locatie. Zij behartigen de belangen van alle ouders van desbetreffende locatie. De belangrijkste taak van de lokale oudercommissie is om de kwaliteit te bewaken en te bevorderen, door gevraagd en ongevraagd advies uit te brengen aan de locatieleider/directie. Hiervoor zijn adviesrechten vastgelegd in de Wet Kinderopvang. De taken en verantwoordelijkheden van de lokale oudercommissie zijn vastgelegd in een algemeen reglement en het huishoudelijk reglement.

De lokale oudercommissie komt ongeveer 3 tot 4  keer per schooljaar bij elkaar voor een overleg. Bij deze bijeenkomsten is de locatieleider van de desbetreffende locatie aanwezig. De taak van de locatieleider is die van toehoorder en adviseur. De locatieleider is geen lid van de oudercommissie.

Daarnaast is er een klankbordgroep oudercommissies ingericht waarin met de verschillende oudercommissies de overkoepelende zaken worden besproken. De klankbordgroep oudercommissie komt 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar, maar waar nodig vaker. In de klankbordgroep oudercommissie neemt van elke lokale oudercommissie één afgevaardigde deel. De klankbordgroep oudercommissie wordt hoofdzakelijk betrokken bij overkoepelende zaken van de stichting zoals beleidsveranderingen, kwaliteit etc. Hierbij is de directeur van Muzerij & Nuwelijn de voorzitter.

Oudercommissieleden praten met elkaar over o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs/ouderbijdragen, eventuele aanpassingen van openingstijden, eventuele herinrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders/verzorgers, hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie, maar zijn zeker ook betrokken bij activiteiten zoals het organiseren van bijvoorbeeld Sint- en kerstfeest of andere vieringen, ouderavonden, een sponsorloop, of andere activiteiten. Elke oudercommissie kiest ten minste een voorzitter en een secretaris.

De oudercommissie:

  • overlegt met de locatieleider of directeur
  • adviseert gevraagd en ongevraagd de directie of het bestuur
  • bevordert goede en heldere informatie aan ouders
  • onderhoudt contacten met andere ouders
  • bevordert de betrokkenheid van ouders bij de locatie, voorbeeld door ouderavonden of activiteiten voor kinderen mee te helpen organiseren
  • fungeert als aanspreekpunt voor ouders en informeert hen zo nodig over de klachtenprocedure


Muzerij & Nuwelijn is altijd op zoek naar ouders die:

  • mee willen denken en praten de kwaliteit van de diensten van stichting Muzerij positief willen beïnvloeden
  • willen samenwerken met andere ouders in een oudercommissie
  • hun deskundigheid in willen zetten voor de locatie
  • ongeveer 3 tot 4 keer per schooljaar bereid zijn tijd vrij te maken voor het lokale oudercommissie-overleg (in de avonduren)
  • minimaal 2 jaar lid van de oudercommissie willen zijn


NOOT: op dit moment is er geen oudercommissie actief op de locatie 't Peuterbos. Wij blijven ons best doen een oudercommissie samen te stellen. Indien nodig maken we op deze locatie gebruik van alternatieve ouderraadpleging via mail of telefonische spreekuren.
Enthousiast en wil je in de oudercommissie bij jouw locatie? Laat het de locatieleiding en/of oudercommissie weten of mail rechtstreeks naar de oudercommissie. De mailadressen van de verschillende locaties staan hieronder vermeld.

oc.pinokkio@muzerij.nl
oc.harlekijn@muzerij.nl
oc.vlindertje@muzerij.nl
oc.pinkeltje@muzerij.nl

VVE staat voor voor -en vroegschoolse educatie. Voorschoolse educatie is bestemd voor peuters van 2 tot 4 jaar en vroegschoolse educatie is bestemd voor kleuters op de basisschool. Alle peuterspeelgroepen van Muzerij & Nuwelijn bieden voorschoolse educatie aan. Dit is gericht op alle ontwikkelingsgebieden van het kind. Onze pedagogisch medewerkers zijn hiervoor gecertificeerd.

Wanneer je kiest voor kinderopvang, dan wil je dat je zoon of dochter een veilige plek krijgt met alle ruimte om te spelen, zich te ontwikkelen en andere kinderen te ontmoeten. Dat er rekening wordt gehouden met de persoonlijke behoeftes van je kind. Bij Muzerij & Nuwelijn werken we niet zomaar met kinderen. We weten wat we willen en kunnen én waar we voor gaan. Onze missie is het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor alle kinderen. Dit doen we door kinderen een omgeving te bieden waar zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en waarbij hun eigen identiteit centraal staat. Dit alles onder deskundige en liefdevolle zorg en begeleiding in goede samenwerking met de ouders/verzorgers. Om dit te kunnen verwezenlijken is een visie nodig. Wil je meer weten over onze visie en hoe we hier invulling aan geven, lees dan ons pedagogisch beleidsplan. Deze is te vinden onder de downloads.

Binnen Muzerij & Nuwelijn maken we gebruik van het kindvolgsysteem KIJK!. Zicht krijgen op de ontwikkeling van kinderen begint bij goed observeren. KIJK! is een praktisch hulpmiddel voor het observeren, signaleren en registreren van de ontwikkeling van het jonge kind. De totale ontwikkeling van het kind wordt in kaart gebracht. Eventuele achterstanden of voorsprongen komen zo in beeld en hier kan door de pedagogisch medewerkers op worden geanticipeerd. 

Opvang en Onderwijs werken binnen Muzerij & Nuwelijn nauw met elkaar samen. Hiermee zorgen we voor een soepele overgang van Kinderopvang of Peuterspeelgroep naar school. Er worden door opvang en onderwijs gezamenlijke activiteiten ondernomen en er is nauw contact tussen de collega’s. De kwaliteitscoördinator die betrokken is bij de peutergroepen, is tevens betrokken bij (de kleuterklassen van) school. 

Muzerij & Nuwelijn voldoet aan de beleidsregels "Kwaliteit kinderopvang en peuterspeelgroepen" en alle locaties zijn opgenomen in het landelijk register(LRKP).

Daarnaast voldoen alle locaties aan de Wet Innovatie en kwaliteit kinderopvang (IKK). Deze stelt de ontwikkeling van het kind centraal. De kwaliteitseisen richten zich vooral op het stimuleren van de ontwikkeling van het kind, maar ook op het signaleren en bijsturen als de ontwikkeling niet optimaal is.

Jaarlijks vindt er een GGD inspectie plaats.

Overige verschillende procedures en beleidsafspraken zijn in een kwaliteit en controle cyclus opgenomen en worden zoveel mogelijk in overeenstemming met de procedures afgestemd.

Onder tabblad "Over Ons" en "Downloads" en vervolgens "Downloads voor kinderopvang" staan diverse procedures, beleidsstukken en protocollen. Mochten hier of over andere zaken vragen zijn dan kun je contact opnemen met onze administratie of locatieleiders.

Voor overeenkomsten met Muzerij & Nuwelijn zijn de Algemene Voorwaarden van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang van toepassing (2017).

Als aanvulling op deze Algemene Voorwaarden heeft Muzerij & Nuwelijn Leveringsvoorwaarden opgesteld. In deze leveringsvoorwaarden staan de afwijkingen of aanvullingen op de Algemene Voorwaarden die specifiek van toepassing zijn op Muzerij & Nuwelijn. De Algemene Voorwaarden en Leveringsvoorwaarden zijn op de website terug te vinden. Voor ingeschreven kinderen zijn deze door ouders in te zien binnen hun ouderlogin en app van KOVnet.

Beide documenten vind je op de downloads pagina.

Kinderopvang is mensenwerk. En waar mensen werken kan iets mis gaan. Dit kan leiden tot ontevredenheid en soms in klachten.
Het is goed te weten welke klachtenprocedure Muzerij & Nuwelijn hanteert.

Bij onvrede kun je, bij voorkeur, contact zoeken met de direct betrokkene. Wees openhartig over de ontevredenheid. Meestal is er sprake van een misverstand en kan de betreffende medewerker naar tevredenheid uitleg geven. Dan biedt een gesprek al voldoende uitkomst.

Indien dit niet of onvoldoende tot een oplossing leidt, kun je je ook richten tot de locatieleider en/of directie van onze organisatie:

Mayke van Krevel, directeur/bestuurder van stichting Muzerij & Nuwelijn: bestuur@muzerijnuwelijn.nl

Gaat je voorkeur uit naar een onafhankelijke partij of ben je niet tevreden met de beslissing die de directie heeft genomen, dan kun je je richten tot de geschillencommissie: link naar geschillencommissie

Op de downloads pagina vind je de certificaten van geen geschil per locatie.

Alle locaties van Muzerij & Nuwelijn voldoen aan de beleidsregels 'kwaliteit kinderopvang en peutergroepen' en zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). In het kader van deze kwaliteitsregels worden alle locaties jaarlijks gecontroleerd door de toezichthouder (GGD inspecteur).

In de Wet kinderopvang staat dat een houder van een kindcentrum verantwoorde kinderopvang dient aan te bieden. Dit betekent, opvang die bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving.

De toezichthouder kijkt, toetst en beoordeelt: draagt de kinderopvang bij aan de persoonlijke en sociale ontwikkeling van het kind? Hoe is de veiligheid van de kinderen gewaarborgd? En hoe is het gesteld met de binnen- en buitenruimtes? Bij overtredingen adviseert de toezichthouder de gemeente al dan niet in te grijpen.

Alle inspectierapporten, met daarin de beoordeling van de GGD, zijn openbaar en staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Hier staat per kinderopvanglocatie een samenvatting van de inspectieresultaten. De inspectierapporten zijn onderaan de pagina's van de locaties op deze website te vinden en op onze downloads pagina.

Binnen onze kinderopvangorganisatie hebben wij o.a. te maken met zeer jonge kinderen. Deze kinderen zijn kwetsbaar en hun immuunsysteem is nog niet volledig ontwikkeld. Hierdoor zijn zij extra vatbaar en kunnen (infectie)ziektes ernstige gevolgen hebben. In 2020 hebben we daarom besloten om niet gevaccineerde kinderen niet toe te laten op onze locaties. Dit gaat om nieuwe aanmeldingen van nieuwe gezinnen binnen onze organisatie. Meer informatie en ons volledige protocol zijn op te vragen bij de administratie.

Bij onze stichting met peuterspeelgroepen, kinderdagverblijf en BSO's ontvangen wij het gehele jaar door inschrijvingen. Maar wie heeft nu recht op welk plekje? Om het transparant te houden hebben wij dit omschreven in ons plaatsingsbeleid. Download het document hier.

Stap voor stap en spelenderwijs richting de basisschool

Wij willen er zijn voor alle ouders die belang hebben bij goede kinderopvang voor hun kinderen. Die hun kinderen spelend willen voorbereiden op de basisschool of na school in een fijne omgeving plezier willen laten beleven.

aanmelden